22.11.06

Winx ja uitettu Sirje (sisältää hiukan paasausta)

Oli tarkoitus kirjoittaa tämä postaus jo eilen, mutta tää kampuksen nettiyhteys alkoi taas temppuilla (se oli välillä pahempikin, mutta korjattiin ja pitäisi taas muka toimia), jonka seurauksena eilen ja aiemmin tänään kaikki nettisivut kyllä toimi, mutta mihinkään ei päässyt kirjautumaan sisään. Siis sähköposti, blogi, skype jne ei toimineet. Olin tänään juuri tekstaamassa Tapanille, ettei toimi vieläkään, kun kuin taikaiskusta kaikki alkoikin taas toimia. Joten tässäpä kaikille blogiaddikteille postaus päivän myöhässä ;).

Eilen siis kävin katselemassa sieltä Mustafasta niitä Winx-vaatteita, mutta ei valitettavasti ollut. Kaikki muut hahmot kyllä löytyi, mm.Disneyn prinsessat, Nalle Puh, Dora the Explorer (en tiedä, onko sille edes suomenkielistä nimeä), Looney Tunes, Powerpuff Girls jne. Mutta ei Winxejä. Pitää siis kuitenkin ostaa John Littlestä tai Takashimayasta ryöstöhintaan joku t-paita. Periaatteessahan olen vastaan kaikkia tällaisia "olen järkyttävän laiha mutta silti muodokas teinipissis(noita), joka pukeutuu minihameisiin ja minitoppeihin, mulla on komea (prinssi)poikaystävä ja ihquja teinipissisystäviä jo korkeassa 13-16 vuoden iässä ja yhdessä pelastamme maailman/nolaamme meitä huonommat"-piirrossarjoja (Winx, Bratz) ja varsinkin niiden esittämistä alle 10-vuotiaille, mutta sellaista on aika turha mennä 4-vuotiaalle selvittämään. "Voi kultapieni, ei Sirje-täti voinu tuoda sulle toiselta puolelta maapalloa sun rakastamien hahmojen kuvilla varustettua t-paitaa, kun ne kato vääristää sun kuvan siitä, mitä tyttöys on ja susta tulee niiden takia viimeistään kymmenen (ja aikaisintaan kahden) vuoden päästä yhtä kompleksinen kuin muistakin nykytytöistä"... (Oikeasti, ollessani teininä pari viikkoa päiväkodissa kesätöissä oli siellä jo 6-vuotiaat hoikat pikkutytöt huolissaan painostaan!) Sitäpaitsi olenhan minäkin kohtalaisesti tähän asti selvinnyt, vaikka musta ei tullutkaan 18-vuotiaana Miss Suomea niinku lapsena haaveilin, joten ei nää ulkonäköjutut mikään uusi asia ole. Niin, ja Winx ei tietenkään ole todellakaan sieltä pahimmasta päästä, onhan siinä kuitenkin osaavat ja aikaansaavat tytöt pääosassa. Enemmän kammoksun noita Bratzeja, jotka isoine päineen ja silmineen ja miniminihamosineen näyttää aivan muulta kuin miltä haluaisin pikkutyttöjen ihanteiden näyttävän. Mutta näin itse lapsettomana on helppo pitää periaatteistaan kiinni, katotaan vaan sitten kun mulla on pikkusia, ni ne saa kattoo varmasti päivät pitkät dvd:ltä kaikkia teinixpiirrettyjä, syödä joka päivä herkkuja ja sotkea minkä jaksaa, ku äiti ei oikeen jaksa välittää. Ylevät on mun kasvatusperiaatteet tällä hetkellä, mutta katotaan sitten kymmenen vuoden päästä :D (Ja sama muuten koskee tuota mahdollisesti-tulevien-lasteni-isää, joka jyrisee aina kasvatusperiaatteista, mutta on ensimmäisenä kysymässä, että "viedäänkö niille jotain tuliaisiksi?" kun ollaan menossa lapsia katsomaan...) Ja sitten voisi tietysti myös miettiä, että onko Winxeillä ja Disneyn prinsessoilla nyt loppujen lopuksi niin suurta eroa, jos näitä juttuja alkaa ajattelemaan.

Paluumatkalla sitten kastuinkin oikein kunnolla. En nimittäin ollut ottanut sateenvarjoa mukaan ja bussipysäkille sattui ensimmäiseksi tulemaan sen linjan bussi, jonka pysäkiltä pitää kävellä muutama sata metriä mun kämpälle. Siinä vaiheessa ei vielä satanut, joten en alkanut odotella varta vasten sitä bussia, jonka pysäkiltä olisin päässyt suoraan ilmaiseen kampusbussiin ja näin ainakin kohtalaisen kuivana perille. Bussimatkan aikana vaan valitettavasti taivaat aukeni. Ensiksi päätin odotella siinä pysäkillä sateen laantumista, ja kun se vajaan 20 minuutin päästä näytti laantumisen merkkejä, päätin lähteä kävelemään (koska en mä nyt ikuisiksi ajoiksi siihen pysäkillekään voinut jäädä). Valitettavasti en ehtinyt pitkällekään kun sade yltyi uudelleen, mutta olin tässä vaiheessa jo niin märkä ja niin kaukana, että oli turha kääntyä takaisin. Ostoskassillani sain vähän suojattua päätä, mutta hame liimautui litimärkänä reisiin ja paitakin olisi kyllä kelvannut miss märkä-t-paita-kisaan (ei tosin onneksi ollut valkoinen vaan musta). Sitäpaitsi sandaalit muuttui liukkaiksi, ei ulkoa vaan sisältä, niin että jalat niinku luisteli niissä sisäpuolella. Tämän takia en uskaltanut edes kiirehtiä varsinkaan loppumatkaa, joka oli alamäkeen, koska asfaltti-ihottumat polvissa siitä nyt vielä olis puuttunut. Kun vihdoin pääsin perille, piti laittaa vaatteet heti kuivumaan ja kuivata itsensä pyyhkeellä. Onneksi on lämmin ilma, ei pelkoakaan vilustumisesta. Sitä sadetta kestikin sitten loppuilta ja tänäänkin on sadellut ja ukkostanut.

Lopuksi Lotalle onnittelut lopputyön loppusuorasta. On aikamoinen helpotus, vai mitä? Onko teillä joku "kypsyyskoe" tms, missä testataan että ootte ite kirjottanu sen? Meillä se tosin saattoi johtua siitä, että testattiin samalla, että osaa Suomeakin, kun thesis kirjotettiin englanniksi. Mistä aiheesta sen muuten edes teit?

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Moi!

Tänään jäi työ äidinkielen tarkastukseen ja koko illan on päähän pälkähdellyt kaikkea mahdollista mitä ois voinu siihen vielä kirjoittaa tai miten ois voinut paremmin itseään ilmaista! APUA! Sammuttakaa joku mun aivot!

Juu, niin työn otsikko on: Mikkelin Palloilijat ry:n taloushallinnon ohjeet. Siis teoria koostuu siitä millanen yhdistys on kyseessä, miten sellanen toimii ja miten sellaisen talous tulisi/ olisi hyvä hoitaa ja loppu onkin sit sellanen ohjekirja, tai oikeastaan useampi ohje eri toimijoille tuolla yhdistyksessä. Voit sitten halutessas lukeakin jos kiinnostaa, kunhan Suomeen palajat, me kun ei enää saada tehdä salaisia töitä, kaikki julkiseksi vaan, oli sekin taiteilu, kun ei voi sitten ihan kaikkea siihen työhänkään kirjoittaa julkistamisen takia.

Jep, kirjoitetaan opinnäytteen esittämisen jälkeen kypsyysnäyte, jonkinlainen essee, johon tulee mahdollisemman laajasti omia opintojaan ja opinnäytettään hyödyntäen vastata kauniilla käsialalla kirjoittaen hyvää suomenkieltä. Siis myös pilkkuja ja kirotusvireitä tarkkailevat noissa näytteissä. Mutta on kuulema ihan läpihuutojuttu, siis ainakin näin opet on väittäneet ja ois kyllä ainakin tuosta kielellisestä puolesta tullut korjauksia jo aikaisemmissa töissä, kun eihän noita kirjallisia seminaareja ja muita olla yhtään tehtykään. Laajimmillaan kansainvälisessä taloudessa tais olla 80 sivua kahdestaan tehdyssä seminaarissa, aihe on päässyt jo unohtumaan, EIPÄS! Siirtymätalouksista eli erilaisia tapoja, jolla entiset itäblokin maat siirtyivät ja siirtyvät edelleen kommunismista markkinatalouteen.

Asiasta toiseen, samalla lailla minäkin puhun paljon ja aika usein siitä miten omat lapseni aion kasvattaa... Saa sitten nähdä onko karkit ja herkut pannassa paitsi karkkipäivänä ja joka ilta iltasatuja... =P Helppo se on vielä nyt puhua, vaikka olenhan mä ollut melko paljon lapsenvahtina, jopa useamman päivänkin, mut eihän se ole sama. Saa sit äiti ja Suvi ja Kati tulla mua neuvomaan =)

Terveiset Sissiltä, pistää tossa meille sänkyä valmiiksi ja Una alias nakkimakkara puree mun varpaita... =)

Nyt jatkan muita puuhia pysyhän kuivana siellä!

ja ps. Brazit on ihan kamalia!

23/11/06 04:59  

Lähetä kommentti

<< Home