14.11.06

Sayonara, Tokio :(

Ei sitten mennä kuitenkaan sinne Tokioon. Kaikki kohtuuhintaset lennot oli nimittäin jo menny ja kalliimmat on liian kalliita kun ottaa huomioon, että meillä (Asmalla) on aikaa vaan pidennetty viikonloppu ja Tokio on muutenkin kallis paikka. Nyt katsellaan sitten, mihin mentäs sen sijaan. No, parempihan se on mennä Tokiota katselemaan joskus ihan ajan kanssa. Johonkin olis kuitenkin joulukuun alkupäiviks tarkotus lähteä.

Tänään ei ollut iltapäivällä luentoja, koska se iso ryhmätyöesitys siirrettiin lauantaille (että yrityksen johtoryhmän henkilö pääsis paikalle katsomaan...). Käytin aikani hyväksi lähtemällä pitkästä aikaa kaupungille shoppailemaan. Ostin mm. cd:n jossa onGilbertin ja Sullivanin parhaimmistoa, mukana myös kappaleita Pirates of Penzancesta. Voi sitten kuunnella ja muistella Sydneytä. Orchard Roadilla näytti jo jouluvalot riippuvan, mutten jäänyt odottamaan pimenemistä. Joku toinen kerta sitten. Kauppakeskuksissakin oli jo joulukoristeita ja John Littlessä ehdin jo huokaista, että onneksi ei vielä soi joululaulut, kun tajusin keskusradiosta pauhaavan mukaillun version Petteri Punakuonosta. Tälläinen kuusi oli CityLink Mallissa. Kuusen alla oli kyltti, jossa kehotettiin olemaan koskematta kuuseen ja pitämään lapset aisoissa; kauppakeskus ei vastaa mahdollisista kuolemantapauksista tai muista aiheutuneista vammoista. Taisi olla astetta vahvemmat jouluvalot. Että siinäpä teille joulutunnelmaa. Kuolemantapauksista tai muista aiheutuneista vammoista....



Olin jo suuntaamassa takaisin, kun päätin poiketa vielä Espritissä. Ja sielläpä tulikin sitten autettua Singaporen kansantaloutta ihan kiitettävästi. Löysin nimittän itselleni toppatakin. Joo, tropiikista. Mulla kun on kotona se villakangastakki ja sitten se pitkä lammasturkki, mutta tarvitsin kivan toppatakin, jota vois käyttää autoa ajaessa (lammasturkki on kauhean hankala). Espritissä sattui silmiin sellanen musta, lyhyehkö toppatakki, jossa on mukavan korkea kaulus tekoturkiskoristein. Ei tarvitse kyllä kaulaliinaa sen kanssa. Lisäksi se takki ei ole sellainen pörheä, ilmava pallo, vaan se on sellanen kapeampi ja sitä saa vyötäröltä kiristettyä, joten se on vähän sellanen naisellinenkin. Menee varmaan hameenkin kanssa. Maksoi 75e. Lisäksi se väittää ainakin hylkivänsä vettä. Kahdesti sovittelin sitä, kun välissä piti käydä nostamassa rahaa, ja yhtä hyvältä näytti molemmilla kerroilla (kukkahame ja sandaalit alaosassa tosin vähän pilas vaikutelmaa). Tajusin myös, että täällä espritin farkut maksaa 50e, kun ne Suomessa maksaa jotain 80-90 e. Ostin sitten yhdet, kun sattui vielä sopivat (en voinut sovittaa takkia niiden farkkujen kanssa, koska myyjä innoissaan vei takin heti mun sen valittua kassalle ja pakkasi pois).

Mitä muuten tulee mun tulevaan puhelimeen, niin en ole toistaiseksi onnistunut edes prototyyppiä täällä näkemään. En tosin ole vielä etsinytkään, olen vaan aina sellasesta liikkeestä ohikävellessäni vilkassut, näkyskö. Jostain Sim Lim Squarelta varmasti löytys, tai Nokian virallisesta liikkeestä. Siis edes se muovinen malli. Luin sitäpaitsi että puhelimen julkaisu ainakin Suomessa on siirtynyt kuun loppuun. Eikä kuulema edes eka kerta, kun Nokian puhelinten julkaisu siirtyy. Lisäksi puhelimesta pitäs joidenkin tietojen mukaan tulla myyntiin kolme väriversioita, mutta missään ei ole kuvia kuin kahdesta. Mitäs ne nokialaiset nyt oikein pelleilee, kannattas vähän yrittää sitä hyvää mainetta pitää yllä. Ei kannattas pitää sitä suosiota itsestäänselvyytenä. (Tän jälkeen taitaa olla turha ikinä haaveilla työpaikasta siellä...)