2.11.06

Tyttöjen ilta

Eilen en ollut suunnitellut illaksi mitään erikoista tekemistä, joten kun sain Heatherilta tekstiviestin, että liittyisinkö hänen seuraansa illalliselle PGP:n kanttiiniin, suostuin heti. Olin nähnyt Heatheria muutaman kerran vilaukselta koululla, mutta ei oltu juuri ehditty jutella sitten Hong Kongin. Kävikin ilmi, että Heather oli tässä välissä viettänyt kymmenen päivää USA:ssa, koska hänen äitinsä oli saanut jonkun kohtauksen (aivoverenvuoto?) ja joutunut sairaalaan. Heather oli kuitenkin nyt maanantaina palannut takaisin, ja äiti voi kuulemma jo paljon paremmin. Tuntuu pahalta, että juuri Heatherille piti käydä noin, hän kun on niin paljon puhunut koti-ikävästään. Toisaalta siinä taas on asian hyvä puoli (mikäli äidin sairauskohtauksessa nyt mitään hyvää voi nähdä): Heather pääsi käymään kotonaan ja näkemään perhettään ja poikaystäväänsä. Vaikutti itseasiassa paljon vähemmän masentuneelta kuin silloin Hong Kongissa. Lisäksi tämä poikaystävä, Michael, on tulossa piakkoin puoleksitoista viikoksi tänne. Ai olenko kade? No, olen jo taipunut kohtalooni, eikä tässä ole enää kuin kuusi viikkoa kestettävänä. Sitäpaitsi omatuntoni ei salli mun kadehtia mitään tytöltä, jonka äiti on sairaalassa.

Tilattiin molemmat ruoka thaimaalaisesta kojusta ja syödessä keskusteltiin niin poikaystävistä kuin paikallisten hullusta innosta tuntikausia kestäviin ryhmätyötapaamisiin. Tai no, oikeastaan Heather selitti suurimman osan aikaa siitä, miten oli ärsyyntynyt Michaeliin, koska tämä oli ollut halloween-iltana ulkona neljään, vaikka seuraavana päivänä oli työpäivä, ja sitten samaan syssyyn selitti, ettei ymmärtänyt miksi oli siitä niin ärtynyt. Minä lähinnä söin ja myöntelin. Ilmeisesti Heather lähinnä kaipasi jonkinlaista vertaistukea. Lopuksi Heather ehdotti, että mentäisiin hänen kämppäänsä katsomaan joku tyttöleffa (kun hänellä on ilmastointikin) ja suostuin, kun ei ollut muutakaan tekemistä. Ensimmäistä kertaa pääsin näkemään sellaisen tyypin A-huoneen, jollaista minäkin alunperin hain. Ei yhtään isompi kuin tää mun kämppä, yhdessä nurkassa vaan pienenpieni wc ja suihku. Täytyy myöntää, että asuttuani nyt yli kolme kuukautta 30 asteen lämpötilassa olin jäätyä siellä.

Leffaksi valittiin Heatherin varsin pienestä valikoimasta Bridget Jones kakkonen, ja kivahan se oli taas katsoa pitkästä aikaa. Jos ei muuta, niin aina voi lepuuttaa silmiään Colin Firthin darcymaisen jäykässä olemuksessa (darcymaisuus sinänsä nyt ei ole mikään ihme, kun koko hahmo on copypastettu Austenilta sukunimeä myöten - sitäpaitsi minulle ainakin Colin Firth on se ainoa oikea Mr.Darcy, vaikka Matthew Macfadyen ihan kohtalaisen suorituksen uudessa leffaversiossa tekeekin). Täytyy sanoa, että valitettavasti tässä leffassa Bridgetistä oli kyllä tehty sen verran tyhmähkö, että välillä tuli melkein ihmeteltyä, mitä ihmettä se mies siinä näki. Leffan jälkeen Heatherilla oli ilmeisesti kiire juttelemaan poikaystävänsä kanssa skypessä, koska hän melkein työnsi minut ovesta ulos.

Tänään on taas illemmalla vuorossa lisää ryhmätyöpiinaa, kun tavataan kahdeksalta koululla. Nojoo, ryhmä on kyllä ihan kiva ja silleen, mutta tarvitseeko joka kokoukseen aina käyttää vähintään kaksi ja puoli tuntia? Viime kerralla vielä varmistivat jokaiselta, että eihän ole perjantaina koulua, että voidaan valvoa ryhmätyön merkeissä PIIIIITKÄÄN. Ja aina ennen ryhmätyön palauttamista saan kuulla muiden ryhmän jäsenien valvoneen edellisyönä johonkin viiteen saakka, eikä mulle ole vieläkään selvinnyt, mitä ne sillon tekee, kun työ on ollu käytännössä valmis jo aiemmin. Hulluja nämä singaporelaiset, ainakin opiskelun suhteen...

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Huomenna, huomenna...
ON BILEET! siis ne halloween sellaiset. Hassua olla kolmestaan,vaikka ei musta yhtään hassua olla teillä ilman ketään talon oikeista asukkaista, mikä kaikkien muitten korviin kuulostaa ihan ihmeelliselle. Oli muuten hienoa se seitti, aika ohkaista ja hentoa, mutta toivottavasti ei kokonaan mene riekalaiksi kun riehutaan.

Niin kävin keskiviikkona yllättämässä teidän porukat. Oli sovittu et tulen käymään, ei olleet vielä kotona niin kolasin vähän lunta pois pihasta... hyvä ettei teidän äiti pyörtynyt! Ihme juttu sinänsä että innostuin, kun ois voinu ottaa vain avaimen ja mennä sisälle...

Niin ja EHDOTTOMASTI uutena vuotena järjestetään menoa ja meininkiä !!

4/11/06 06:09  

Lähetä kommentti

<< Home