20.11.06

Shoppailua ja hyödyllisehkö lista tontuille ja muille joulupukin apulaisille

Eilisen ja tänäsen olen käyttänyt pääasiallisesti shoppailuun. Eilen suuntasin Orchard Roadille ja Centrepoint-ostoskeskukseen, koska halusin nähdä siellä sen joulushown. Siellä olikin varsin iso joukko pikkulapsia vanhempineen/lastenhoitajineen katsomassa. Yritin sulautua joukkoon ja näyttää siltä, että joku lapsista on minun, mutta se taisi vähän epäonnistua kun olivat kaikki aasialaisia... Päätin sitten vaan näyttää tyhmältä turistilta ja napsin kuviakin ihan vapautuneesti. Paikallisten käsitys tontuista jne on varsin amerikkalainen; minä vastustan kovasti punavihreä-asuisia, kippurakärkikenkisiä, lapsellisia ja tolloja "haltioita", joiksi ne tonttuja luulevat. Sitäpaitsi ne kerettiläiset väittivät joulupukin asuvan Pohjoisnavalla, vaikka samassa tilaisuudessa oli mahdollisuus voittaa kahden hengen matka tapaamaan joulupukkia Suomeen!

Joulumuori ja tontut.

Joulupukki ja tontut. Pukki on minusta KAMALA! Tuollainen hirveä, irvistelevä naama. Kyllä tykkään suomalaisesta oikeannäköisestä, kiltistä ja rauhallisesta pukista ja suomalaisista tontuista miljoona kertaa enemmän.
Kaupoista tarttui mukaan lähinnä joululahjoja, mm. Jennille. Olisin halunnut ostaa itselleni hienon halinalle-t-paidan, mutta sitä väriä ei ollutkaan enää siinä koossa jäljellä ja se mallikappale oli likainen. Sitten valitsin pitkän mietinnän jälkeen toisen värin, mutta sitäkään ei ollut...Käskivät tulla kahden viikon päästä uudestaan, kun tulee uusi lähetys.
Illalla ehdin vielä vähän nähdä Orchardin jouluvaloja. Tässäpä siis kuva niistä.
Tänään oli tarkoitus ostella itselleni vaatteita, kun täällä kuitenkin on halvempaa. Mutta, mutta...On olemassa kahdenlaisia shoppailupäiviä: niitä, jolloin löytyy liikaakin tavaraa ja niitä, jolloin ei löydy yhtään mitään. Tänään oli ehdottomasti sellainen huonompi shoppailupäivä. Yksikään paita ei sekä näyttänyt hyvältä että istunut hyvin. Farkut väittivät olevansa minun kokoani, mutta eivät nousseet reisistä yli, lantiosta puhumattakaan, eikä suurempia ollut enää jäljellä. Sovituskoppien armottomat valot muuttivat kasvot punertavankirjaviksi ja paljastivat niiden joka ikisen epätasaisuuden sekä paitojen sovittamisesta sekaisin menneet hiukset. Siinä sitä oli kiva katsella itseään yrittämässä kiskoa muotifarkkuja edes polvien yläpuolelle. Minkä ihmeen takia sovituskoppien valojen pitää olla niin kauheat? Päivän saalis: YKSI parempi t-paita Marks&Spenceriltä (ei halpa, mutta korosti kivasti vyötäröä), pari joulukorttia, Pratchettin uusin pokkari (oli -20% alennuksessa, pitää lukita tiukasti kaappiin odottamaan paluulentoa, en voi ostaa enää lisää kirjoja kun ei tila riitä), osa Tapanin joululahjasta. Ja tähän kulutin siis koko päivän.
Huomiseksi ei ole vielä oikein suunnitelmia. Lähden ehkä metsästämään Indille Winx-vaatteita MustafaCenteriin (en ole enää selvillä, vieläkö Indi kutsuu pikkusiskoaan nimellä "Ninivinks" ja leikkii peikkojen tappamista taikavoimilla hoilaten samalla Winx-laulua, kuten kesällä...). Näin niitä kyllä eilen John Littlellä, mutta oli järkyttävän kalliita. Ajattelin, että Mustafasta jos löytyy, ni on ainaki halvempaa.
Kun minulta on noita joululahjatoiveita kyselty, niin laitan loppuun listan pokkareista, joiden ostamista olen harkinnut lähiaikoina (mutta en nyt sitten aiokaan ostaa, kun ei riitä matkalaukussa tila). Lotalle tästä ainakin lienee hyötyä, ehkä jollekulle muullekin. Kyseisistä kirjoista kelpaa siis englanninkieliset pokkariversiot, osa ei ole edes ilmestynyt suomeksi ja kovakantiset on kalliita. Tietysti kelpaa suomenkieliset pokkarit tai kovakantiset kanssa. En tosin tiedä, miten näitä esim. Savonlinnasta saa. Eikä tämä nyt ole siis mikään sellanen lista, jolta on pakko ostaa mitään, tarkotettu vaan auttamaan jos ei muuta keksi.
Hobb, Robin: Ship of Magic (Liveship Traders 1)
Hobb, Robin: Shaman's Crossing
Paolini, Cristopher: Eragon
Gaiman, Neil: The Anansi Boys
Pratchett, Terry&Gaiman, Neil: Good Omens
Novik, Naomi : His Majesty's Dragon

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Moi!
Mä olen viettänyt eilisen ja tänäsen viimeistelemällä opparia. Huomenna palautus äidinkielentarkastukseen ja sit se ois melkein siinä. Kiitos listasta, katsotaan löytyykö noista jotain tai sit pitää rasittaa aivoparkoja =)

22/11/06 03:19  

Lähetä kommentti

<< Home