6.9.06

Mielenkiintoinen tupatarkastustapaus

Tähän alkuun nyt tiedoksi, että voin jo paremmin (vaikken vieläkään täydellisesti). Epäilen, että mulle annetut lääkkeet oli joka tapauksessa vaan siksi, ettei ne kehdannut laittaa mua sieltä tyhjin käsinkään pois. Ihan sama kuin jos menee Suomessa pitkittyneen flunssan takia lääkäriin, niin ne ei kehtaa sanoa, että pode vaan se pois, vaan lätkäsee antibioottikuurin. Eihän antibiootit nyt oikeasti mihinkään turistiripuliin auta ja hiilitabletit on tässä vaiheessa vähän myöhässä, arvelisin.

Se, mistä nyt tulin tänne kirjottamaan tällä kertaa liittyy paikallisten vuorokausirytmiin, joka tuntuu eroavan suomalaisesta aika tavalla. Esimerkiksi on ihan tavallista, että asuinkerroksen kokoukset alkaa klo.23 illalla (kuten mulla huomenna). Tämän sain taas kokea eilen, kun väsymyksen takia kävin nukkumaan "aikaisin", eli kävin suihkussa yhdentoista aikoihin ja sitten vetäydyin sänkyyn. Olin just sammuttanut valot jne, kun ovelta kuului vaativa koputus. Äänistä päätellen myös muille oville koputettiin. Koska nukun täällä kuumuuden takia alasti, tuli kiire etsiä jotain päälle, joten yksinkertaisesti kietouduin pussilakanaani (täällä on vielä sellainenkin ongelma, että jos ei avaa ovea koputettaessa, siellä saattaa olla korjausmies tai toimiston henkilökuntaa, jotka tulee sitten omalla avaimellaan sisälle..). Ovella seisoi yksi asuntola-avustajista (siis sellainen vapaaehtoinen opiskelija, joka jotenkin auttaa asuntolajutuissa), joka ilmoitti olevansa tekemässä tupatarkastusta ja haluavansa nähdä mun opiskelijakortin ja sen opiskelijaoleskeluluvan, että näkee, että huoneessa asuu se kenen pitääkin. Se tyttö kirjoitti tietoja niistä sitten ylös mutta onnistui vielä kirjoittamaan jotain väärälle riville, ja mun piti lainata omaa korjauslakkaani. Ja koko tämän ajan seisoin siinä oviaukossa hiukset märkinä ja päälläni vain se pussilakana (joka kyllä oli ihan säädyllinen, koska peitti mut kokonaan kainaloista lattiaan, mutta on sitä parempiakin asuja joissa seistä kaikkien nähden). Ainakin yksi niistä tupatarkastuksen tekijöistä oli vieläpä miespuolinen, ja hymyili minulle ystävällisesti ohikulkiessaan.. No, ainakin niille kävi varmasti mun asustuksesta selväksi, että olin jo nukkumassa. Minusta aika outoa suorittaa tupatarkastus puoli kahdeltatoista yöllä tyttöjen asuntolassa niin, että on poikiakin mukana...Jotenkin tuo tupatarkastusjuttu muutenkin tuntuu kuvaavan Singaporea hyvin, isoveli valvoo...Ei ne kyllä siis mitenkään huoneeseen sisälle sen enempää katsonut, ehkä sen verran ettei ole ylimääräisiä vieraita.

En tiedä sitten, liittyikö tuo tupatarkastus jotenkin näihin ruokien katoamisiin, vai oliko vaan ihan rutiinijuttu. Meidän kerroksen asukasedustaja oli jättänyt jääkaapin oveen lapun, että syyllinen voi kyllä tulla juttelemaan hänelle, jos on ongelmia, mutta jos hän saa selville muuten kuka se on, niin asia viedään eteenpäin varmasti. Juttelin sen kanssa kerran keittiössä ja kuulemma kaikilta on hävinnyt ruokaa jonkun verran. En tiedä, miksi meillä huomenna on se kokous, mutta ehkä sekin liittyy tähän. Kaikki on alkanu säilyttää ruokiaan kiinni olevissa muovipusseissa, mutta eipä multa ainakaan ole nyt enempää tavaraa hävinnyt. Vaikka eihän ne solmitut muovipussit varasta ennenkään estänyt, ehkäpä se säikähti niitä lappuja. Toisaalta en ole paljon ruokaa jääkaapissa pitänytkään nyt. No,huomennahan sen kuulee.

3 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Hyvä että järjestys säilyy! Tarkastuksia täytyy olla, muuten unohdat siivouksen :)
Täällä on Irja-kummi seurana, että suuresti halauksia sinne maailman ääriin!

7/9/06 01:28  
Anonymous Anonyymi said...

Tapanihan on jo varmaankin ketonut oman mielipiteensä hiilitapleteista, mutta sanon silti tämän... Minkään ei voi tietää auttavan ellei usko sen auttamiseen oikeasti itse. Mielikuvat ovat ihmisen yksi vaikutus mekanismeista. Kokeilkaa vaikka joskus; kutittaapa varpaita kamalasti. ja kun sitä oikein pohtii kunnolla niin kutittamaan alkaa oikeasti.

Raha-asioista ja parisuhteiden tavoista hoitaa niitä; jokainen elää omaa elämää ja sen antamien ehtojen mukaan.

Mutta näkymisiin ja kuulumisiin, kiireinen Nuorisotalon ohjaaja täti; joka kuulemma tienaa vähän.

8/9/06 06:19  
Anonymous Anonyymi said...

olen Aikun koneella.indille tuli kortti perille torstaina,eli just synttäripäivänä!Indi on tykännyt kovasti korteista.

Nini puhuu jo tosi hyvin!Nini syö mummon tuomia omenoita(suislepp_omenoita,huvitus ei kelpaa!)Eli sama maku kun Sulla,
Toin 3 sankollista huvituksia ja ja laatikollisen suisleppiä!Riittää myös pihan lapsille!

Aivar pelaa jotain x-boksia? ja Nini neuvoo,isi paina tästä!Koska on rallipeli,niin iskä seuraa silmä kovana.

8/9/06 23:36  

Lähetä kommentti

<< Home