23.10.06

Onnea Jaanikalle!

Jaanika nimittäin täyttää tänään 4 vuotta. Milloin meidän vauva-Jaanikasta muka kasvoi noin iso tyttö? Toivottavasti oli kivat pippalot viikonloppuna. Tapani ainakin tuntui olevan sitä mieltä, että nyt voi taas olla hetken näkemättä kakaroita ;). Jaanika olisi varmasti toista mieltä, olen tainnut puhua sen kanssa puhelimessa kolmesti tännetuloni jälkeen, ja joka kerta ensimmäinen kysymys on koskenut Tapanin olinpaikkaa. Itseasiassa viimeksi puhuin Jonin kanssa ensin, ja Jaanika huuteli jo silloin taustalta, että "kysy Sirje-kummilta, missä se Tapani on!". Juu, mitäpä siitä Sirje-kummista, joka on toisella puolen maapalloa, kunhan se Tapani vaan tulis sieltä Oulusta käymään. Sic transit gloria mundi... No, itseasiassa muistan itsellänikin olleen pikkutyttönä tuollaisia idoleita ja ihastuksia, kuulunee psykologiseen kehitykseen.

Löysin netistä listan siitä, mistä tietää olleensa liian kauan Singaporessa. Lista on tietysti englanniksi ja kohtia yli 200, mutta poimimpa siitä tähän muutaman osuvimman, joista olen täysin samaa mieltä:
7. Hyväksyt sen, että joudut jonottamaan saadaksesi jonotuslipun toiseen jonoon. (Tämä oli erityisesti totta ICA:ssa.)
19. Olet sitä mieltä, että maissi ja pavut ovat jälkiruokaa.
25. Ajattelet, että $100 000 (50 000 e) on kohtuuhinta Toyota Corollasta ja $1 000 000 (500 000 e) on huippuhalpa hinta talosta, mutta on suorastaan rikollista pyytää $5 (2,5 e)annoksesta paistettuja nuudeleita.
31. Et usko että yksikään annos länsimaista ruokaa on täydellinen ilman purkkipapuja.
34. Pidät talvivaatteita sisällä ja kesävaatteita ulkona.
37. Seitsemän ranskalaista perunaa lounaalla on enemmän kuin tarpeeksi. (Paikallisilla tosiaan on tapana tarjota annoksen kanssa ranskalaisia enemminkin kahden käden sormilla laskettava määrä kuin esimerkiksi kauhoittain.)
39. Maassa jossa ihmiset käyttävät älykorttia julkisessa liikenteessä sinulle on ihan normaalia, että rakennustyöntekijät matkustavat avolavapakettiauton lavalla.
46. Olet sitä mieltä, että mitään vihannesta ei pitäisi koskaan syödä raakana mistään syystä. Paitsi kurkkua.
63. Vastoin yleistä käsitystä valkoiset merkinnät tiessä ovat sitä varten, että niiden mukaan tähdätään mersun nokkatähti, eivät sitä varten että niiden välissä ajettaisiin.
79. Kävelymatka tarkoittaa kymmentä metriä. (Pitemmille matkoille singaporelaiset neuvovat ottamaan taksin.)
92. Mielestäsi on hyväksyttävää, että kahden tunnin kokouksen ainoa tulos on seuraavan kokouksen päivämäärä.
184. Et huomaa mitään erikoista siinä, että paikallisen supermarketin työntekijät pakkaavat jokaisen ostamasi tavaran erilliseen muovipussiin

Loputkin kohdat on kyllä osuvia, joten tuon listan lukemalla saanee jonkinlaisen kuvan singaporelaisesta elämästä. Tai sitten se ei avaudu ollenkaan, jos ei ole käynyt paikanpäällä. No, naureskelenpa sille ainakin täällä itsekseni.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Harmi, en saanut listaa nakymaan:-(, mutta nain vuoden taalla asuneena taytyy sanoa noista sun esimerkeista etta sellastahan taalla on..

25/10/06 14:52  

Lähetä kommentti

<< Home