7.8.06

Ja vielä vaan lisää shoppailua

Taas meni päivä lähinnä shoppailemassa, kun en saanut värillisiä passikuvia hankittua tarpeeksi ajoissa että olisin enää ehtinyt sinne maahanmuuttovirastoon. Huomenna sitten suuntaan sinne heti aamusta. Mutta menin siis Suntec City Malliin josta usean tunnin kiertelystä huolimatta ehdin nähdä vain pienen osan. Ja koska olin päättänyt, että ostelen lapsille esim.joululahjat nyt jo jos vaan nään jotain ohimennessä kun on aikaakin, ettei tarvitse sitten viime tipassa juosta etsimässä, niin tulihan sitä jotain ostettuakin. Lounaankin nautin ostoskeskuksessa, ja se olikin jo kokemus sinänsä. Tilasin "spicy homemade noodles" kun näytti listassa hyvältä. Eteeni sain ison kulhollisen nuudelikeittoa, joka oli syötävä lusikalla ja puikoilla. Liemi oli niin tulista, että kieleen koski, joten epätoivoisesti sitten kalastelin niitä nuudeleita sieltä puikoilla lusikkaan ja suuhun. Nauratti kyllä välillä se oma taitamattomuuteni ja ajattelin, että menee vähintään tunti että saan ne kaikki sieltä kalasteltua. Mutta kyllä se lopulta onnistui. Lisäksi siinä liemessä oli epämääräisiä lihapaloja, joko jotain merenelävää tai sitten lihaa, oikeasti en osaa sanoa mausta! Löytyi sieltä yksi kananmunakin, siis sellanen uppomuna, jotain vihreitä sipulinvarren tyyppisiä palasia ja päälle oli vielä ripoteltu jotain, joka oli ehkä kuivattua kalaa. Oli siinä vielä sitten yksi katkarapukin kuorineen kaikkineen, mutta jätin sen syömättä kun en keksinyt miten sen voisi siististi syödä puikkojen ja lusikan avulla. Ihan hyvää oli, vaikka lähinnä ne nuudelit sieltä pelkästään söin. Tulista!

Illalla sitten oli host family-tutustumisilta. Minulle ja saksalaiselle Christinalle oli annettu yhteinen host (familysta ei voi puhua), 24-vuotias Juliet. Juteltiin sitten vähän hänen kanssaan ja syötiin tarjolla olevaa illallista. Lopuksi saatiin vielä ottaa ruokaa mukaan, kun sitä oli niin paljon. Mulla on kyllä lautanen, jolla voin sen huomenna lämmittää, muttei mitään, millä pestä astioita, kun syön aina ulkona (kun ruoka maksaa kampuksella 1,5 e/annos ja turistiostoskeskuksissakin pari euroa, ei paljon huvita alkaa tässä kuumuudessa kokata). Mietin, että kyllä sen varmaan voi shampoolla tai suihkugeelillä pestä, saippuaahan nekin on? Huuhtelee vaan hyvin sitten.

Juttelin siellä illassa myös Carlenen ja Franziskan kanssa vähän, ja tutustuin Christinan lisäksi myös muutamaan muuhunkin uuteen, mm.yhteen suomalaiseen tyttöön.
Nyt äiti soittaa, joten skypettämiseen lopetan nyt.