30.7.06

Ensimmäiset kuvat ja sekalaista informaatiota

No niin, tänään sitten pääsin ekan kerran käyttämään kameraani kaupungilla. En tosin voinut siellä juuri kuvailla, koska satoi ja mun oli valitettavasti vietettävä koko päivä kierrellen ostoskeskuksia, etten kastuis. Arvatkaa harmittiko? ;)Tässä nyt olis kuitenkin muutama kuva ensi alkuun.

Tämä kuva on tässä ihan iskää varten, kun se kyseli, minkälaisia puita ja luontoa täällä on. Tämä on otettu puistossa Orchard Roadilla. Palmuja on, ja muuta trooppista kasvillisuutta, kuten näkyy.
Tässä taas sitten on yleiskuvaa PGPR:stä. Otettu sen minimarketin edestä. Tuossa oikealla, missä näkyy nuo kaksi ihmistä, on portaat ja sieltä mennään bussipysäkille. Siinä on yleensäkin koko alueen sisäänkäynti. Näkymä jatkuu kameran taaksekin aika samantyyppisenä, siellä on munkin asunto.
Tässä kuvassa on sitten mun koulumatkaa, eli tuosta tuota katettua käytävää kävelen joka päivä ylös ja alas. Mun huone on tuolla melkein toisessa päässä.

Juu, eiköhän siinä nyt ollut tarpeeksi kuvia näin alkuun. Niin, tämä päivä meni siis tuolla Orchard Roadin ostoskeskuksia kierrellen lähinnä, en kyllä ostanut mitään. Katselin vaan kunnes alkoi väsyttää, ja kyllä noita ostospaikkoja näköjään riittää kierreltäväksi vielä moneksi päiväksi. Lounaaksi söin sellaisen "kanahampurilaisen", joka oli tehty riisistä! Siis ne "sämpylät" olikin kaksi sellasta riisistä taputeltua kakkusta, joissa oli jotain mausteita, ja sitten välissä kanaa ja vihanneksia. Oli ihan ok, mutta ihan lopussa alkoi kyllä joku siinä oleva mauste tökkiä aika pahasti ja viimeset pari haukkausta jäi syömättä.

Eilen illalla sain unta ehkä joskus kahden aikoihin, eli tunnin olen saanut sisäistä kelloani siirrettyä. Siltikään en jaksanut herätä kymmeneltä, vaan vasta yhdeltätoista. Mutta ei ollut enää samanlaista väsymystä kuin eilen. Huomenna aion ihan oikeasti nousta sillon viimestään kymmeneltä.

Ajattelin vielä tähän loppuun kertoa tälläsiä pieniä havaintoja, mitä olen tässä parin päivän aikana tehnyt. Ei ole missään järjestyksessä:

1. Singaporelainen sinitarra ei ole sinistä, vaan vaaleanharmaata ja paljon venyvämpää ja "purkkamaisempaa" kuin suomalainen, vaikka on samaa merkkiä, Bostikin blu-takia.

2. Ovet aukeaa aina sisäänpäin ja niissä on brittiläistyyppiset pyöreät käännettävät nupit. Tämä on aiheuttanut ongelmia varsinkin siksi, että mun huoneen "avain" on oikeasti vain muovinen soikio, jossa olevaa nappia pitää painaa, jolloin lukko piippaa kahdesti ja sitten 30 sekunnin sisällä sitä pitää kääntää kaks kierrosta oikealle avatakseen ja vasemmalle lukitakseen sen. Paitsi jos on toisella puolella ovea, jollon käännetään toisinpäin. Ei ole ihan yksi tai kaksikaan kertaa, kun olen nappia painettuani taistellut oven kanssa (kääntänyt väärään suuntaan tai vetänyt, kun pitää työntää) niin pitkään, että lukko piippaa sen merkiksi, että 30 sek meni, ja homma pitää aloittaa alusta...

3. Kaikki paikalliset mehujuomat ja jääteet jne juomat on aivan järkyttävän imeliä! Limpparista sitä ei tietenkään tajua, kun se on aina makeaa, mutta ne mehut..Yöh.

4. Vesi PGPR:n minimarketissa maksaa 20 senttiä enemmän, jos sen ottaa jääkaapista. Muuten hintataso on suunnilleen seuraava (euroiksi saa siis kun jakaa kahdella):
1,5 l vettä 1,20
kolme omenaa 0,60
puolikas ananas 0,80
kokonainen ananas 1,00
1,5 l cokista 1,80
0,5 l cokista 1,20
tölkki cokista 0,60
Pringles-tuubi 2,30
No tulipa siihen hyödyllisiä tavaroita..En ole kaikkia noita ostanut, otin vaan hinnan siksi, että cokis ja Pringlesit on Suomessakin myynnissä, niin voitte vertailla. Muuten hintataso tuntuu monissa olevan, että sama hinta mikä Suomessa ois euroina, on täällä singdollareina.

5. Vasemmanpuoleinen liikenne. Luulis, että tämä vaikuttaa vaan siihen, että osaa katsoa oikeaan suuntaan tietä ylittäessä ja osaa mennä oikealle puolelle tietä bussipysäkille, mutta ei. Esimerkiksi myös liukuportaissa pitää seistä vasemmalla puolella ja muutenkin kävellä vasenta puolta. Musta tuntuu että olen jatkuvasti ohittamassa ihmisiä väärältä puolelta ja kiertämässä kaikkea väärään suuntaan ja seisomassa väärässä laidassa.

Niin joo, ja lopuksi pitää vielä kertoa, että eilinen digikameraostokseni halpeni tänään. Katsoin illalla kuittia ja huomasin, että se 256-muistikortti, jonka ne myi mulle sen kameran kanssa olikin tarkotettu mulle ilmaseksi lahjaksi, mutta kassa oli silti veloittanu siitä. Siis mulla oli takuuta varten kuitti, jossa luki, että kamera 349+muistikortti ilmasiks=349 dollaria, ja alapuolella, että multa oli velotettu 349 kamerasta+43 muistikortista. Huomasin kyllä, että kameran hinta oli 349 ja ihmettelin, kun ne velotti sen 392, mutta luulin, että olin ehkä jossain vaiheessa sanonut kyllä jos ne oli kysynyt tarviinko kortinkin (en oikein aina ihan ymmärrä paikallisten singlantia...),tai että se pitää ostaa, enkä sitten alkanut kysellä, koska tarvitsin sen kortin joka tapauksessa. No, marssin sitten tänään sen kuitin kanssa kauppaan ja sain takas sen 43 dollaria.

Huomenna pitää käydä maksamassa se vuokra ja vihdoin etsimässä se kampuksen 7/11 että saan prepaid-kortin. En ostanut sitä kaupungilta, koska kaikissa Starhubin pisteissä oli aivan kauheat jonot.