13.8.06

Eläimellistä menoa

Eilen pääsin vihdoin Singaporen paljon kehuttuun Night Safariin, joka kyllä oli joka dollarin arvoinen huolimatta kurkkukivusta ja alkavasta flunssasta, joka vain paheni illan mittaan. Mulla oli ollut koko päivän kurkku hieman karheana, mutta kun muita oireita ei ollut, lähdin suorastaan ilosta kiljuen mukaan, kun Kim ehdotti Night Safaria. Ideana siellä siis on, että kun suurin osa eläintarhan eläimistä on kuitenkin yöeläimiä ja Singaporessa tulee aina pimeetä puoli kahdeksalta illalla, niin yhdistetäänpä nämä ja tehdään eläintarha, joka on auki iltaisin klo.18-24. Meitä lähti loppujen lopuksi kaksitoista henkeä: minun lisäkseni vanhoista tutuista Kim, Asma, Aanchal ja Lekan (joka muuten onkin Kanadasta eikä Usasta) sekä lisäksi Kevin (Kanadasta), Josh (USA), Dominick (USA), Christian (Sveitsi), Stephanie (Hong Kong) ja pari muuta, joiden nimiä en muista, Usasta nekin. Tarkoitus oli mennä ensin metrolla ja sitten bussilla, mutta metroasemalla olikin paikallinen mies myymässä lippuja, joilla sai myös ilmaiskuljetuksen paikan päälle. Ostimme sitten pitkän neuvottelun ja tinkimisen jälkeen häneltä yhdistetyt Night Safari-Zoo-lippupaketit (eläintarhalipun voi käyttää milloin tahansa ennen helmikuun loppua), joihin kuului kuljetus paikalle eilen, liput molempiin ja molemmissa maksullinen vaunuajelu. Säästettiin siis sen bussilipun hinta+saatiin toinen vaunuajelu ilmasiks. Lisäksi sovimme, että hän tulee pikkubussillaan hakemaan meitä puoliltaöin (kun paikka menee kiinni) ja tuo meidät PGPR:n hintaan 7 dollaria/hlö (joka oli suunnilleen sama hinta kuin taksilla, mutta meidän ei tartteis jonottaa ja kaikki päästäs samalla).

Night Safarissa menimme ensin sille vaunuajelulle, ja kyllä kannattikin! Antilooppilauma meni ihan vierestä ja isommatkin eläimet oli tosi lähellä, vaikka välissä tietysti oli aina joku (melko näkymätön ja kapea) vallihauta tms. Laitoin noihin Suomessa vähän tuntemattomampiin eläimiin linkin, että voitte wikipediasta katsella, miltä ne näyttää ja lukea niistä lisää. Näin siis mm.virtahepoja, sarvikuonon, kirahveja, pelikaaneja, flamingoja, seeproja, leijonia, tiikereitä, norsuja, lukemattoman määrän erilaisia antilooppeja, vesipuhveleita, pahkasikoja, vesisikoja, muurhaiskarhun, tapiirin jne. Ja oikeasti läheltä. Lähietäisyydeltä tajuaa kans niiden eläinten sellasen "eläimellisyyden" paremmin kuin jossain Avarassa Luonnossa ikinä, kun tuntee niiden hajun jne. Ja näkee niiden oikean koon, olin kuvitellut esim.muurahaiskarhun paljon pienemmäksi ja shakaalin isommaksi. Ajelun jälkeen käytiin katsomassa vielä sellainen yöeläin-show ja käveltiin muuten ympäriinsä. Näin siis vielä panttereita (lasin takana ihan lasia vasten, kosketusetäisyydellä), servaalin,kalastajakissan, jonkinlaisen kummituseläimen, hyeenoja, erilaisia jyrsijöitä, gaviaalin, lepakoita, saukkoja, kissankokoisia kääpiökauriita, mangusteja ja lisäksi mm.huulikarhun, joka löydettiin vasta 1791 ja jota luultiin aluksi laiskiaislajiksi (mikä on helpompi ymmärtää, kun on nähnyt sen liikkuvan pää alaspäin köyttä pitkin). En löytänyt huulikarhusta juurikaan tietoa suomeksi, mutta tästä näette ainakin tuon ulkonäön. Ja jännin oli kyllä Mangrove Walk, jossa portilla varoiteltiin, että sisällä on vapaana harmittomia hedelmälepakoita, joita ei kuitenkaan saa provosoida ja jos pelkää lepakoita, niin ei ehkä kannata mennä. Sisällä kohtasikin yllätys. Mä luulin, että hedelmälepakot on näitä pieniä tavallisia lepakoita, jotka syö hedelmiä. Väärin. Hedelmälepakot syö kyllä hedelmiä, mutta ei ne ihan pieniä ole. Oletteko kuulleet "lentävästä koirasta" (englanniksi flying fox, lentävä kettu)? Juu, tarkoitan juuri näitä isoja lepakoita, joiden siipien kärkiväli on lähemmäs metrin ja ruumiskin kengänkokoinen. Niitä siellä oli. Vapaana. Riippumassa alaspäin oksasta kasvojen korkeudella ihan siinä vieressä, välittämättä juurikaan ympärille n.30 cm:n päähän kokoontuneesta ihmisjoukosta. Se oli kyllä hieno kokemus! Niitä pienempiä lepakoita lenteli sitten ihan muuten siellä ympäriinsä, siis vapaana siellä muun eläintarhan alueella.

Oikeastaan ainoat eläimet, mitä en siellä nähnyt oli apinat (jos siis sitä pikkuriikkistä kummituseläintä ja muutamaa muuta pienenpientä kädellistä ei lasketa). Niitä pitää sitten varmaan mennä katselemaan sinne eläintarhan puolelle päiväsaikaan joku kerta.

Tänään sitten aion lepäillä kotona, koska kurkku on kipeä, lihakset jäykkänä ja pää jotensakin tukossa. Illalla olis ollu jotkut menossa leffaan katsomaan Pirates of the Caribbean kakkosta, jonka olen kyllä jo nähnyt, mutta olisin halunnut mennä mukaan seuran takia ja nähdäkseni singaporelaisen elokuvateatterin. Mutta en nyt uskalla riskeerata, parempi vaan lepäillä kun huomenna pitää kuitenkin pystyä hakemaan se mun passi takas ja tiistaina alkaa luennot. Johan mä odottelinkin, että millon mulle iskee se flunssa, jonka kaikki kylmemmästä ilmasta tänne tulevat saa johtuen ilmastoinnista, tuulettimista ja ainaisista lämpötilanvaihteluista. Älä huoli, äiti, kyllä mulla on lääkkeitä ja paleltumaan täällä ei ainakaan pääse!