31.10.06

Laihdutuslaite revisited ja sukupuolikasvatusta singaporelaiseen malliin

Enpä ole taas muutamaan päivään kirjoitellut, kun ei ole ihmeempiä tapahtunut, mutta tänään tulikin sitten kirjoitettavaa kahdesta aiheesta kerralla. On vaan ihan pakko jakaa nämä kokemukset teidän kanssa. Ensinnäkin, muistatteko kun kerroin Kuala Lumpurissa näkemästäni uudesta laihdutuslaitteesta, siis siitä,jolla ratsastetaan? Muistutukseksi lainaan tässä itserakkaasti omaa tekstiäni laitteen mainoskampanjasta:
"Kaiken huippuna oli vieressä tv:ssä pyörivä mainosvideo, jossa kymmenisen nuorta mallityttöä puettuina valkoisiin paljastaviin cowboy-asuihin ja -hattuihin ratsasti laitteella hekumallinen ilme kasvoillaan modernin musiikin tahtiin. Olin kuolla nauruun, vaikka markkinointikampanja oli tietysti ihan vakavissaan"

No, tänään kävi luennolla ilmi, että kyseisen tuotteen nimi on iGallop, ja että markkinointikampanja, johon oli panostettu miljoonia, oli lopulta floppi. Miksikö? No, siksi että kaikille muillekin kuluttajille tuli kyseisestä pätkästä sama mielleyhtymä kuin minullekin, ja mainoksia on vuoronperään pilkattu ja paheksuttu tiedotusvälineissä. Ja kiitos kaikkien nettinörttien ystävän, YouTuben, minulla on tässä teille linkki kyseiseen mainokseen.Olkaapa hyvät.Valitettavasti äänenlaatu ei ole kovin hyvä, mutta etteköhän saa tuosta ihan tarpeeksi selvää...

Ja sitten ihan eri aiheeseen, eli paikallisten sukupuolikasvatuksen tasoon kouluissa. Mulla oli tänään päivän viimeisenä ohjelmana n.klo 18-20.30 ryhmätapaaminen, jossa oli tarkoitus pohtia sopivaa markkinointikampanjaa yhteen projektiimme. No, koska kaikki oli jo aika väsyneitä (olin ollut koululla yhdeksästä saakka), puheenaiheet vähän pyrki välillä harhailemaan pois aiheesta. Jotenkin sitten päädyttiin puhumaan Suomen talvesta ja sitä kautta erilaisista väärinkäsityksistä (kun saivat kuulla, että jos vie mukillisen vettä ulos -30C pakkasella, se ei jäädykään kahdessa sekunnissa). Kävi ilmi, että ryhmämme kaksi poikaa eivät tienneet, mikä on tamponin käyttötarkoitus. Toinen heistä luuli, että se on seksilelu ja toinen ilmeisesti kuvitteli sen auttavan virtsankarkailuun! Ja siis ihan oikeasti, eivät pelleilleet. Me tytöt saatiin naurukohtauksesta toivuttuamme sitten selittää mm.mihin kyseistä esinettä käytetään, miksi kukaan haluaisi käyttää sellaista siteiden sijasta, voivatko sitä käyttää neitsyetkin ja miksi siinä on naru. Tamponivalmistajien mainokset olivat kyllä ilmeisesti tehonneet, koska toinen pojista kysyi, laajeneeko se sitten todellakin sisällä ja miten isoksi, näyttäen sormillaan n. vauvan pään kokoa. Kysyin häneltä, luuleeko hän tosiaan, että naisella on sisällä niin iso onkalo. En ehtinyt saada vastausta, kun toinen pojista ilmoitti kuulleensa joltakulta, että kun menee naimisiin, pitää varoa, koska vaimosta voi tippua lattialle "munia". Tässä vaiheessa me tytöt oltiin jälleen tukehtua nauruun, ja kerrottin pojille vielä vähän lisää faktoja munasoluista ja kuukautisista. Mutta siis oikeasti, ei herranjumala! Jos 23-vuotiaat, yliopistossa opiskelevat pojat luulee, että naisesta voi tippua "munia" lattialle, tai että naisen sisällä on vauvan levyinen putki, niin kyllähän nyt maan seksuaalivalistuksessa on jotakin pahasti vialla! Luulis, että jos näitä ei ole opetettu sukupuolivalistustunneilla (joita heillä kuitenkin kuulemma on), niin ihmisbiologiassa sitten. En oikein tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa.

Lauantainen ryhmätyöesitys (juu, juuri se, johon laitoin ensin väärän tiedoston) meni hyvin, ja arvosanaksi saatiin A-. Ensimmäinen työni siis täällä, josta tuli mun normaalitason arvosana. Siitä monivalintakokeesta sain 74/100, mikä ei sinänsä kyllä ole taaskaan mun tasoa, mutta luokan keskiarvo oli 68, joten ainakin olin keskimääräistä parempi. Huomenna on sitten taas yksi iso ryhmätyöesitys edessä.

Tänään on muuten halloween, ja siitäpä tulikin mieleen välittää tätä kautta Lotalle tieto, että meidän talo olis käytettävissä nyt viikonloppuna, jos aiotte bileet pitää. Minnakin taitaa olla tulossa Rantsulle? Katsokaa nyt, minä ne teidän halloween-bileet joudun järjestämään, vaikken ole edes paikalla ;). Olin alustavasti ajatellut, että oltas voitu pitää pikkujoulut kun olen takas, mutta nyt en ehdikään ennen joulua. Uusivuosi ollaan tosin alustavasti päätetty olla vaihteeksi Rantsulla, joten sillon voitas kyllä järjestää mahdollisesti jotain?

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Moi!

Kyllä bileet järjestyy. Homma on hanskassa ja hanskat ainakin vielä tallella.

Tuli muuten talvi yhdessä yössä, lunta sataa edelleen, kaiken kaikkiaan kahdessa vuorokaudessa noin 40-50 senttiä =)

Maha on kipeä nauramisesta, varmasti ollut keski-ikäiset miehet tuota jumppalaitemainosta tekemässä...

2/11/06 02:04  

Lähetä kommentti

<< Home