20.12.06

Bangkok ja kotiinpaluu

Kotona ollaan. Tai ei oikeastaan, Suomessa kyllä, mutta kirjottelen tätä Alavudella Tapanin perheen luona. Rantasalmella olen ehtinyt tässä välissä viettää reilut seitsemän tuntia torstain ja perjantain välisenä yönä, sitten suunnattiin jo kohti Tallinnaa. Sieltä maanantai-iltana Suomeen, yö Aikun ja Jennin luona ja eilen aamulla kohti Alavusta. Rantsulle palaan perjantaina.

Bangkok ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Sunnuntai-iltana lentokentällä alkoi kurkku tuntua oudolta ja Bangkokissa hotelliin saapuessani se oli jo kipeä. Maanantaiaamuna olo tuntui flunssaiselta. Jaksoin aamupalan jälkeen käydä kävelemässä hotellilta poispäin, mutta piti luovuttaa, kun jotenkin ei jaksanut mihinkään keskittyä. Ostin sitten paluumatkalla 7-elevenistä Strepsilsejä (kiitos, globalisaatio!) ja siirryin hotellin uima-altaalle lepäilemään. Illalla tilasin elämässäni ekaa kertaa ruokaa huonepalvelusta. Hyvää oli, eikä Bangkokin hinnoilla kovin kallistakaan. Maksoin n.12 euroa illallisesta, juomasta ja jälkiruuasta huoneeseen kannettuna.

Tiistaiaamuna olo oli vielä kipeämpi, ja aamupalan jälkeen nukuinkin pari tuntia. Taisi olla kuumetta, kun ilmastoitu hotellihuone tuntui paremmalta kuin se allasalue. Pienellä kävelyllä jaksoin taas käydä, mutta siitä tuli vaan huonompi olo, joten vietin loppupäivän lepäillen ja katsellen leffoja.

Keskiviikkona olo oli vähän parempi, joten jaksoin kävellä ostosalueelle ja kiertää yhtä ostoskeskustakin. Shoppailuun en kuitenkaan oikein jaksanut vielä keskittyä, joten uima-altaalla taas vietin muutaman tunnin. Tuli todellakin lepoloma noista kolmesta päivästä, mutta on sitä huonompiakin paikkoja potea flunssaa kuin hotellin uima-allas. Harmittaa kyllä, kun en niitä suunnittelemiani nähtävyyksiä jaksanut käydä katsomassa. Täytyy mennä Bangkokiin joskus toiste.

Yleiskuva kaupungista Singaporen jälkeen oli kyllä kulttuurishokki. Ränsistynyttä, likaista ja saasteista Singaporen siisteyden ja puhtauden jälkeen. Olihan siellä kyllä paremmankin näköisiä alueita, ja temppelit oli hienoja. En tosin tykännyt bangkokilaisten tuktuk-kuskien jne asenteesta, kun kaikki huuteli perään ja tarjosi kyytiä, yritti "ystävystyä", että saisi bisnestä jne. Tuli sellainen tunne, että täällä pilkataan turisteja ja niitä vedätetään niin paljon kuin vain mahdollista. Kyllä tuli heti ikävä Singaporea.

Torstaina sitten lähti lento klo.12.30 paikallista aikaa kohti Helsinkiä, jonne saapuminen oli 18.25. Reilu kymmenen tuntia istumista keskellä päivää...Oli onneksi lukemista mukana, ja katsoin vähän myös Finnairin leffatarjontaa (valitettavasti yksi leffoista oli Perheen jalokivi, joka katsottiin Tapanin kanssa kesällä ja oltiin molemmat sitä mieltä, että on yksi huonoimmista näkemistämme leffoista - siitä tuli yksinkertaisesti paha mieli - ja jostain ihmeen syystä Finnair oli valinnut yhdeksi leffaksi Yksin kotona 2: Eksynyt New Yorkissa...Lähinnä siis katselin Lady in the Wateria, joka oli sekin pettymys). Jossain kolmen tunnin kohdalla oli eka tylsistyminen, kun tajus, että on vielä seitsemän tuntia istuttava. Toinen tuli kuuden tunnin jälkeen, kun mietti, että vielä neljä tuntia... Mutta selvittiinhän siitä. Jännitin muuten, tuleeko matkalaukku perille, kun laitoin sen matkustajalle annettavan tunnisteosan lippuni takataskuun ja se jäi sinne, kun virkailija portilla irrotti siitä sen pienen osan mulle, enkä muistanut sitä ollenkaan. Olis ollut niin tyypillistä, että kun kerrankin ei ole sitä tunnistetta, laukku häviää. Ei onneksi hävinnyt ja tullistakin pääsin ongelmitta läpi. Siellähän ne oli iskä ja Tapani odottamassa. Mä ajoin Mäntsälään asti, sitten vaihdettiin kuskia, kun alkoi väsyttää. Rantasalmella oltiin siis yhdentoista jälkeen, sitten pikainen pakkaus Tallinaa varten ja nukkumaan. Matkavalmistelut piti tosin jättää vähän kesken, kun sähkökatkos yllätti. Sähköt onneksi palasi juuri sopivasti aamulla, että sain kaiken tehtyä ennen lähtöä.

Kaikki on hirveästi kyselleet, miltä tuntuu olla taas Suomessa. En oikein tiedä, oikeastaan ei kovinkaan erikoiselta. En ehkä ole vielä oikein sisäistänyt tätä juttua. Olen tosin ollut tavallista väsyneempi ja ehkä vähän ärtyisämpikin, lieneekö sitten vielä jetlagia vai jonkinlaista paluushokkia. Vielä ei ole ollut ikävä Singaporea, mutta eihän mulla ole tässä ympäriinsä matkustellessa ollut edes sellaiseen aikaa. Lisäksi pitää muistaa, että vaikka ikävöisinkin takaisin, ei sitä täysin samaa paikkaa ole enää edes olemassa: en tule enää asumaan PGP:ssä, eivätkä ne samat vaihtarit enää ole siellä (paitsi ne, jotka on vuoden, mutta suurin osa mun tutuista oli vain yhden lukukauden). Joten sitä mun ikävöimää Singaporea juuri sellaisena ei ole enää mahdollista saada takaisin.

Toistaiseksi paluussa parasta on ollut tietysti Tapani ja sen lisäksi pikkutyttöjen näkeminen taas. Jonia ja Jaanikaa on vielä ikävä, mutta joulupäivänä kai sitten nähdään mekin vihdoin. Indi ja Nini oli kyllä ihania. Nini on kasvanut hirveästi ja ihan iso tyttö nykyään, ei enää vauva ollenkaan. Mun mielestä ihan Jennin äidin näköinen. Indi sanoi ihanasti ikävöineensä minua, ja Ninikin jossain vaiheessa aamua sanoi yhtäkkiä, että "minä rakastan sinua", ja halatessa hyvästiksi taisi jonkinmoista pusuakin yrittää moiskauttaa poskelle (Indi sai raivarin pukemisesta, eikä halunnut edes halata). Toivon kovasti, että onnistuisivat tulemaan Rantasalmelle joulun jälkeen, että ehtisi viettää enemmän aikaa niiden kanssa ja tutustua Niniinkin paremmin. Jos muuta ei olekaan Suomessa muuttunut, niin ainakin se, että kummityttöni on kasvanut näiden kuukausien aikana selvästi taaperosta leikki-ikäiseksi.

Tässäpä kai tämä taas. En tiedä, kirjoittelenko tänne enää. Ehkä vielä jälkitunnelmista, kunhan oikeasti tajuan tän kotiinpaluun. Tai lisäilen vielä viimeisiä kuvia. Saa nähdä. Kiitos kaikille kuitenkin lukemisesta ja kommentoinneista ja hyvää joulua!

7 Comments:

Blogger zeska said...

Olen se zeska jos postaajat ja 90-luvun loppu osuvat kohdalleen. :)

z

5/3/07 18:33  
Anonymous Anonyymi said...

Welcome to Buy ghd Hair Straighteners at [url=http://www.ghdstraighteners--nz.com/]ghd Hair Straighteners[/url] New Zealand www.ghdstraighteners--nz.com Online Outlet With 30%-60% Discount Sale Price!

23/11/12 21:59  
Anonymous Anonyymi said...

[b][url=http://canadagoosenorgecheap.webs.com/]Canada Goose Jakker[/url] [/b] in these latest times, Ugg boot shoes wishes be referred to across the hoop australian made ugg boots reasonably may be at greatest capaciousness added with the farmstead owners within also smoodge ugg boots in solid ugg australia boots in give way on yard tag selling authorised online ugg retailers uk bona fide ugg boots representing less uk non-allied what follows $ 40 humongous time. They are typically in persisting trait perfectly much all of your countries. Released heavily into a various of outlets, arguable peculate your Uggs bootes.

It [b][url=http://monclerhandbagssale.webs.com/]Moncler Handbags[/url] [/b] mark off be more luring far-fetched most poetically known which toddler erin [url=http://mallcanadagoose.ucoz.com/]Canada Goose Jakke[/url] pink is ugg boots uk well-educated of with to show in a two Ugg sheepskin boots settlement footwear. But the genuineness is, and also they simulate other beget items such as cluster on as incredibly as assorted other decorative accents, the following whilst pouches, avert enplane into and uncountable more.

Most of http://monclerhandbagssale.webs.com/ the vehement results created not later than means of mar [url=http://cheapercanadagooseexpeditionparka.webs.com/]canada goose expedition parka[/url] in the catch of girls daughter ugg boots magenta britain ugg boot meet shoes question infant crony ugg boot retailing comes along between most hours in any glory of affairs hardwork.Uggs boots babe pink ugg boots women's and australian uggs boots uk shoes already die for valued this singular powerfully refined worldwide perceive betwixt lots of people aforementioned altogether some years.

26/11/12 15:33  
Anonymous Anonyymi said...


[url=http://shensacens.overblog.com/][b]sac longchamp[/b][/url]
[url=http://shenenmaoyiss.livejournal.com/][b]sac longchamp[/b][/url]
[url=http://shensacens.publr.com/][b]sac longchamp[/b][/url]
[url=http://shenenmao.overblog.com/][b]sac longchamp[/b][/url]
[url=http://shensacens.shutterfly.com/][b]sac longchamp[/b][/url]

5/1/13 10:09  
Anonymous Anonyymi said...

|
|

18/3/13 00:08  
Anonymous Anonyymi said...

The firm delivers a solitary [url=http://muachunggiatot.com/thoi-trang.html]nhom mua gia re[/url] for every working day in each and each and every of the marketplaces it serves. The Groupon operates as an assurance deal making use of ThePoint's platform: if a specified amount of individuals signal up for the offer you you, then the supply turns into obtainable to all if the predetermined minimum is not met, no a one receives the offer that working working day. This minimizes menace for shops, who can just take treatment of the coupon codes as sum discount rates as effectively as revenue advertising devices. Groupon will help make money by maintaining about fifty percent the income the consumer pays for the coupon.

For illustration, an $eighty therapeutic massage could be acquired by the client for $forty by way of Groupon, and then Groupon and the retailer would break up the $forty. That is, the retailer gives a therapeutic therapeutic massage valued at $eighty and gets about $twenty from Groupon for it (underneath a fifty%/50% split). Or, if $240 value of residence portray companies is purchased by the purchaser for $fifty by way of Groupon, then the company gets $twenty five and Groupon keeps $25. The customer gets the therapeutic massage, or the home portray support, in these illustrations, from the retailer for which they originally compensated $forty (or $fifty) to Groupon. There are particular firms to which Groupon to begin with did not supply its answers, which includes getting photos ranges and strip clubs nevertheless, using pictures ranges have been highlighted on Groupon.

As opposed to categorised advertising, the service provider does not invest any upfront price to participate: Groupon collects non-public info from well prepared buyers and then contacts only men and women customers, mostly by day-to-working day e-mail, who may possibly perhaps perhaps be fascinated in a certain resolution or providers.

Groupon employs a big number of copywriters who draft descriptions for the special discounts highlighted by e mail and on the web internet site. Groupon's marketing text for the 'deals' has been noticed as a contributing element to the recognition of the website, showcasing a distinctive mix of complete fact-checking and witty humor.

Owing to Groupon's market getting largely composed of girl customers, the bargains are usually centered on the overall well being, health and splendor marketplaces.

There are achievable problems with the business product. For situation in point, a profitable supply could swiftly swamp a small business with way too a lot of purchasers, jeopardizing a possibility that customers will be dissatisfied, or that there won't be enough merchandise to meet up with up with the need. Hole, a large apparel retailer, was ready to deal with 445,000 discount codes in a nationwide supply (even with the truth that it seasoned server difficulties at a single level), but a far more compact enterprise could flip out to be all of a sudden flooded with buyers. one espresso shop in Portland, Oregon struggled with an increase in consumers for a number of months, when it presented shut to one,000 Groupons on the a single day it was offered, in accordance to one particular certain report. In response to related problems, Groupon officials level out that 'deal' subscriptions want to be capped in progress to a reasonable range.

Read More: [url=http://dulichngayhe.info/thong-tin-thuc-te-ve-viec-chon-mua-hang-cong-nghe-gia-re-tai-cac-trang-web/]khuyen mai gia re[/url]

27/3/13 16:35  
Anonymous Anonyymi said...


[url=http://ph-pills.com/en/item/generic_zocor.html]order zocor[/url]

7/4/13 00:49  

Lähetä kommentti

<< Home